خانه / گزارش سفر به سایر کشورها / سال97 / گزارش سفر به مکزیک
گزارش سفر به مکزیک

گزارش سفر به مکزیک

گزارش سفر به مکزیک

مکزیک، کشوری است در آمریکای شمالی. این کشور ۱۲۳ میلیون نفر جمعیت دارد و پایتخت آن مکزیکوسیتی است. زبان اداری و کاربردی در مکزیک زبان اسپانیایی است. مکزیک همچنین مهد یکی از مهم‍ترین تمدن‌های باستان به نام آزتک بوده‌ است. این کشور در سده ۱۶ میلادی توسط هرنان کورتس Hernan Cortes کشف شد و در سال ۱۵۱۹ تمدن‌های بومی مکزیک از سوی اسپانیایی‌ها مورد تهاجم قرار گرفتند. این کشور از سال ۱۵۲۱ تا جنگ‌های استقلال در سالهای ۱۸۲۱– ۱۸۱۰ مستعمره اسپانیا می‌بود‌. پس از سه قرن استیلای امپراتوری اسپانیا سرانجام در سال ۱۸۱۰ استقلال مکزیک از اسپانیا اعلام گردید.

تاریخ
به مدت نزدیک به سه تا چهار هزار سال مناطق آمریکای مرکزی در محدوده مکزیک امروزی محل استقرار تمدن‌های پیشرفته سرخ‌پوستی بودند. دوتمدن اصلی آزتک و مایا نام داشتند.

مایا Maya
قوم مایا از مشهورترین قبایل سرخپوست آمریکای جنوبی و مکزیک است که معمولاً شهرهایشان را در دل جنگل‌های بارانی می‌ساختند. این قوم به روایتی 1500 یا 1800 پیش از میلاد میزیستند. آثاری از آنها در کشور بلیز مربوط به 2600 پیش از میلاد کشف شده و تقویم مایایی به 3114 پیش از میلاد اشاره دارد. آنها تا ورود اسپانیای ها در چندین کشور آمریکای جنوبی از جمله مکزیک، هندوراس، گواتمالا و السالوادور زندگی میکردند. قوم مایا پدید آورندهٔ یکی از تمدن‌های بسیار پیشرفته آمریکای مرکزی بویژه درسالهای ۲۵۰ تا۹۰۰ پس از میلاد و در دوران پیشا کُلُمبی بود که دست‌آوردهای بسیار چشمگیری در هنر، معماری، ستاره‌شناسی و ریاضیات داشته ‌است. (پیشا کُلُمبی Pre-Columbian به دوران پیش از کشف قاره آمریکا توسط کریستف کلمب و ورود مردم اروپایی به این قاره اشاره دارد) آنها خطی نیمه تصویری را اختراع کرده بودند. آنچه قابل توجه میباشد این است که این قوم در 36 پیش از میلاد و سالهایی پیش از سایر تمدنها در شرق، مفهوم عدد صفر را در محاسبات ریاضی شناخته و بکار برده است. مایا‌ها در جدول‌هایی قدیمی خسوف وکسوف را ثبت و برای آن‌ جدول‌های زمانبندی تنظیم کرده بودند. همچنین از کشفیات آنها میتوان محاسبات دقیق از گردش مسیر سیاره‌های ناهید و بهرام و تا اندازهٔ کمتری عطارد نام برد. همچنین میتوان به محاسبه سال ۳۶۵ روزه خورشیدی نیز اشاره کرد.در تقویم مایایی سال 2012 پایان جهان محسوب میشد. مایاها قربانیان انسانی گاه‌به‌گاه و صرفاً تحت مراسم آیینی نیز داشته‌اند.

آزتکها Aztecs
یکی دیگر از اقوام بومی در مکزیک آزتکها هستند که برخلاف مایاها تنها در گستره کشور مکزیک سکونت داشته‌اند. بر خلاف مایاها که قربانیان انسانی گاه‌به‌گاه و صرفاً تحت مراسم آیینی داشتند، آزتک‌ها به بر پا کردن جشن خون و سلاخی آیینی دسته جمعی و آدم‌خواری سیاه و گسترده شهره بوده‌اند. فیلم پرفروشی در سال ۲۰۰۶ ساخته شد به نام آپوکالیپتو Apocalypto (آخرالزمان) که در آن دوران افول مایاها و شکست‌هایشان در برابر قوم آزتک به تصویر کشیده شده‌ است.

جامعه مکزیک
به دلیل جمعیت زیاد کشور و اختلاف طبقاتی، مناطق غیر شهری دارای مردمی نسبتا فقیر است. نکته جالب در معماری شهرهای مکزیک استفاده از رنگ‌های روشن برای نمای دیورهای سیمانی خانه‌هاست که با هزینه‌ای ارزان شهرها را از رنگ خاکستری مصالح ساختمانی دور کرده و جلوه زیباتری به شهرها و روستاها می‌بخشد. البته فقر و فاصله طبقاتی و وجود باندهای مواد مخدر مناطق زیادی از کشور را ناامن ساخته است که باید در مسافرتهای بین شهری حتما مد نظر قرار داد.

• اهمیت رعایت امنیت گردش در مکزیک
برای گردش در مکزیک توصیه های زیادی برای رعایت احتیاط در این کشور جرم خیز بیان میشود. دولت آمریکا نقشه ای برای درجه بندی خطر در نقاط مختلف کشور مکزیک منتشر کرده است. مناطق قرمز رنگ مناطق بسیار پرخطر هستند. مناطق زرد که عمده مساحت کشور و حتی خود مکزیکوسیتی را شامل میشوند جزو ناحیه احتیاط معرفی شده‌اند و مناطق سفید بی خطر شناخته میشوند. برای رعایت احتیاط باید از اجاره ماشین و رفت و آمد در ساعات خلوت و دیرهنگام شب پرهیز کرد و ترجیحا هتل محل اقامت را درمناطق نزدیک به مرکز شهر انتخاب نمود. البته حضور گسترده و پرتعداد پلیس در نقاط مختلف شهر امنیت را برقرار میکند.

۱- روز اول: مکزیکوسیتی
ساعت سه بعدازظهر بود که به مکزیکوسیتی رسیدیم. یکساعت راه از فرودگاه تا محل هتل را با تاکسی طی کردیم. هتل کتدرال Hotel Cathedral محل اقامت ما در نزدیکی میدان بزرگ زاکالو بود. در روز اول گردشی در این میدان انجام دادیم. روز شنبه بود و مراسم مختلف که عموما برای گردشگران برگزار میشود دیده میشد که شامل رقص با لباس تاریخی اقوام بومی وانجام مراسم آنها بود. شام را در رستورانی مشرف به میدان خوردیم. تسلط مردم به زبان انگلیسی ضعیف است و اکثریت گردشگرانی که به این شهر سفر میکنند متعلق به کشورهای آمریکای جنوبی هستند که زبان مشترک آنها اسپانیایی است.کلمه CDMX همه‌جا دیده میشود که به معنی پایتخت مکزیک یا همان مکیکوسیتی است.

میدان زاکالو Zocalo
این منطقه مرکز تاریخی شهر مکزیکوسیتی نامیده میشود که متعلق به دوره پیش از استعمار کشور اسپانیا است. این منطقه محل پیشین شهر تاریخی تنوچیتلان Tenochtitlanمرکز قلمرو قوم آزتک بوده است که در 1320 میلادی در این محل ساخته شده بود. در شمال شرقی میدان، سایتی تاریخی از بقایای شهر هنوز وجود دارد. این شهر دارای بناها و اهرام Pyramid متعدد بوده که تماما به همراه شهر توسط اسپانیایی ها در سال 1521 تخریب میشود. بر روی خرابه ها و در این منظقه میدان بزرگ و اصلی شهر واقع شده که به آن میدان قانون Constitution Square یا به زبان اسپانیای Plaza de la Constitution میگویند که ظاهرا اشاره ای است به قانون وضع شده توسط اسپانیای ها در سال 1812. ولی مردم مکزیک همچنان از نام زوکالو برای این میدان استفاده میکنند. این میدان ثبت شده میراث جهانی است و یکی از میدانهای بزرگ دنیا محسوب میشود که برای جشن ها، رژه نظامی، تجمعات و حتی اعتراضات استفاده میشود. در شرق میدان ساختمان موسوم به کاخ ملی National Palace قرار گرفته که در سال 1521 پس از بازسازی، ساکنان ثروتمند و شناخته شده ای داشته است. این مکان پس از استقلال اسپانیا در بین سالهای 1824 تا 1884 به شکل کاخ ریاست جمهوری هم مورد استفاده قرارگرفته است. در شمال میدان کلیسای بزرگ Cathedral Metropolitan قرار دارد.

میدان زاکالو مکزیکوسیتی-مرکز تاریخی

مدلی از شهر نابود شده تنوچیتلان Tenochtitlanپیش از ویران شدن

میدان زاکالو- اجرای نمایش با لباسهای بومیان مکزیک

۲- روز دوم: گردش در شهر
دویست پزو بلیط اتوبوسهای گردشگردی Bus Tour است که امکان گردش یکروزه در شهر را با همان بلیط فراهم میکند. یکشنبه بود و روز تعطیل. در میدان استقلال توقف کردیم. مردم در حال رقصیدن با یک مربی رقص بودند که در جلوی همه میرقصید و دیگران او را تکرار میکردند. مجسمه‌ای بنام فرشته استقلال Angle of Independent در وسط میدان خودنمایی میکرد. مبدانهای مکیزیک هر یک یا یک مجسمه که نمادی از تاریخ و هنر بومی آنهاست تزیین شده است. ناهار را در محله ای معروف به محله اروپاییها خوردیم. این محله جزو مناطق گران شهر مکزیکوسیتی است. گشتن شهر مکزیکوسیتی و شناختن آن بدلیل وسعت آن میتواند زمانبر باشد. برج های مرتفع درگوشه‌کنار شهر نشان از رشد اقتصادی کشور دارد.

میدان زاکالو

 میدان استقلال و مجسمه فرشته استقلال

بنای یادبود کریستف کلمب

بنای یادبود انقلاب مکزیک

یادبود رییس‌جمهور سوارز Benito Juarez

علامت WC برای دستشویی های خصوصی در همه جای مرکز شهر مکزیکوسیتی دیده میشود

میدانهای مکزیکوسیتی و مجسمه هایی از شخصیتهای مشهور و یا اساطیری

مجسمه چارز چهارم پادشاه اسپانیا مقابل موزه ملی هنر

Huntress Diana الهه شکار در اساطیر یونانی

آخرین پادشاه آزتک Cuauhtemoc

مجسمه Cybele خدای باروری کپی ساخته شده از مجسمه ای در مادرید اسپانیا

۳- روز سوم: موزه‌ها و مراکز گردشی
یکبار دیگر بلیط اتوبوس‌های گردش شهری را خریدیم. این‌بار یک مسیر دیگراز اتوبوس‌ها را انتخاب کردیم که در ایستگاه های فرهنگی مانند موزه‌ها توقف میکرد. موزه ملی هنر National Museum of Art دارای تابلوهای نقاشی است. این موزه نزدیک میدان زاکالو است. موزه هنرهای مدرن مکزیک Soumaya Museum دارای ساختمانی با معماری متفاوت و دیدنی است. داخل موزه هم آثار نقاشی و چوبی بارزش برای دیدن به نمایش گذاشته شده است. اما برای بازدید موزه‌ها باید توجه داشت که روزهای دوشنبه تعدادی از این موزه‌ها تعطیل هستند.
از دیگر موزهوهای شهر مکزیکوسیتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
موزه Franz Mayer (کلیسا)
موزه Frida kahlo (خانه فریدا کالو نقاش)
موزه de Cera (شامل مجسمه‌های مشاهیر جهان و مکزیک)
موزه Memory and Tolerance Museum (مربوط به فعالان اجتماعی و همجنس گرایان)

موزه هنرهای مدرن Soumaya

قلعه چپولتپکChapultepec

۴- روز چهارم تور معبد خورشید Teotihucan:
بنظر میاید که بهترین جای خرید تورهای یکروزه خود هتلها هستند که برای مسافرین تخفیف ویژه در نظر میگیرند. قیمت تور پانصد پزو برای هر نفر بود. صبح تور ما با معرفی یک راهنمای باحوصله و آشنا به زبان انگلیسی شروع شد. اولین محل بازدید سایتی بود به نام سه فرهنگ Three Culture که توقفی سی دقیقه ای داشتیم. در این منطقه سه بنا در کنار یکدیگر قرار دارد. یکی باقی مانده از دوران آزتک، دومی از دوران تسلط اسپانیایی‌ها که معماری قرن شانزده را دارد و سومی یک بنای جدید که کلیسایی با معماری مدرن است. وجود این سه بنا از سه دوره مختلف فرهنگی وجه تسمیه این میدان (سه فرهنگ) است. توقفگاه بعدی مرکز خرید کوچکی بود که آثاری هنری هم تولید میکردند. کندکاری بر روی فلز از هنرهای مرسوم مکزیک است که روش ساخت این آثار را در کنار یک استاد کار این هنر میشد دید. در مسیر خط تله‌کابینی دیدیم به نام Cable car. این تله‌کابین برای جابجایی مسافر استفاده میشود و یکی از راه‌های مقابله با ترافیک شهری است. این تله کابین هفت ایستگاه دارد و پنج کیلومتر طول که در منطقه فقیرنشین و ناامن شهر واقع شده است.
در نهایت به سایت تئوتیهواکان رسیدیم. هرم های بزرگ و منطقه وسیع آن ما را به هیجان آورده بود. منطقه ای پر رمز و راز و پر از عجایب و ناشناخته‌ها. تمام آنچه که هُرژه نویسنده کتابهای تن تن و میلو را برانگیخت تا قهرمانان خود را به آنجا ببرد و کتاب معبد خورشید را بنویسد.

تئوتیهواکان (Teotihuacan) شهر خدایان و معبد خورشید
تئوتیهواکان مکانی باستانی در مکزیک است که حدود 50 کیلومتر با میکزیکوسیتی فاصله دارد. این شهر متعلق به قوم مایا بوده که پس از ترک شهر توسط آزتکها در قرن 13 تسخیر شد. به نظر می رسد که این شهر حدود صد سال قبل از میلاد مسیح تاسیس شده و تا قرن هفتم یا هشتم مورد استفاده قرار میگرفته است. این شهر حدود 125 هزار سکنه داشته که در آن زمان جزو بزرگترین شهرهای جهان محسوب می‌شده است. سایت تئوتیهواکان شامل بزرگترین سازه های هرمی شکلی است که در محدوده قبل از آمریکای کلمبیائی ساخته شده است. دو هرم اصلی، هرم خورشید و دیگری هرم کوچکتر هرم ماه نام دارد. این دو با جاده‌ای به نام جاده مردگان به هم وصل میشوند. وجه تسمیه این نام شاید تشییع مردگان در این مسیر باشد یا شاید به تعبیری مسیری است که انسان با مردن طی میکند، استعاره‌ی از خاک تا افلاک. این مکان دارای اقامتگاه‌هایی است و نیز نقاشی‌های دیواری رنگارنگ که شهرت خاصی دارد. قربانی کردن در این معبد همواره وجود می‌داشته. در حالی که به نظر می‌رسد گروهی از انسانها زنده بگور شده باشند، اجساد بعضی از جانوران در قفس به خواب ابدی فرو رفته‌اند. این نوع خاص قربانی کردن هم جزو رموزی است که دانشمندان کلید آنرا در ادامه حفاریها جستجو می‌کنند.

تئوتیهواکان (Teotihuacan)- معبد خورشید و ماه

تئوتیهواکان (Teotihuacan)- معبد ماه، میدان و جاده مردگان

تئوتیهواکان (Teotihuacan)- جاده مردگان، عکس از بالای معبد ماه

Pyramid of sun معبد خورشید- مشابه سازی شده از کوه پشت هرم

شهر گوآناخوآتو Guanajuato- خانه‌هایی بادیوارهای رنگ شده
(360 کیلومتر فاصله از مکزیکوسیتی)

• مجموعه (کلیسا) باسیلیکای گوادولوپه- پربازدیدترین در دنیای مسیحیت

در راه بازگشت هم یکساعت توقف در Basilica of Guadeloupe مجموعه باسیلیکا گوادولوپه داشتیم. پربازدیدترین کلیسای جهان. این مجموعه دارای بزرگترین و زیباترین کلیساهای مکزیک است. کلمه باسیلیکا به کلیساهای مهم و بزرگ اطلاق می‌شود که شکل صلیب دارند. این کلیسای افسانه‌ای در نزدیک تپه‌ای در شمال شهر مکزیکوسیتی، جایی که مریم مقدس در مقابل خوآن‌دیگو ظاهر شد، بنا گردیده است. براساس داستانی “زمانی که خوآن دیگو Juan Diego به کشیش شهر اعلان کرد که مریم مقدس را دیده است، کشیش از او خواست که معجزه ای را به او نشان دهد. مریم مقدس به خوآن گفت که از بالای تپه گلهایی را که درآن منطقه رشد نمی‌کنند را به عنوان معجزه بچیند. هنگامیکه خوآن پارچه گل‌ها را در مقابل کشیش باز کرد، عکس مریم مقدس بر روی آن نقش بسته بود”
این کلیسا با وجود این نقاشی مریم مقدس بیشترین بازدیدکننده‌ی زیارتی در دنیای مسیحیت را به خود اختصاص داده است. در محل بازدید از این نقاشی دو نوار متحرک قرار داده شده است که خلاف جهت یکدیگر حرکت میکنند. بازدیدکنندگان با ایستادن بر روی آنها از مقابل نقاشی عبور میکنند و بدین وسیله از تجمع بیش از اندازه در مقابل نقاشی جلوگیری میشود. این نقاشی در کلیسای دوم و تازه‌ساز مجموعه قرار دارد. اولین بنای کلیسا در سال 1531 بنا شده که در 1971 کلیسای جدید و مدرن در کنار آن ساخته شده است.
کلیسای Pocito Chapel) 1777) سومین کلیسا در این مجموعه است که از کلیساهای مهم مکزیک است.

(کلیسا) باسیلیکای تاریخی گوادولوپه (سمت راست) و کلیسای مدرن سمت چپ تصویر

کلیسای Pocito Chapel

کلیسای گوادولوپه

۵- روز پنجم: موزه ملی مردم شناسی و پرواز به شهر کنکون Cancun
موزه ملی مردم شناسی مکزیک National Museum of Anthropology در منطقه موسوم به چپولتپک Chapultepec واقع شده است. قلعه چپولتپک هم در بالای تپه ای در این منطقه قرار دارد. این قلعه در سال 1785 توسط اسپانیای ها ساخته شده است.
برای رسیدن به این منطقه میتوان از همان اتوبوسهای گردش شهری استفاده کرد. ما از تاکسی برای صرفه‌جویی در زمان استفاده کردیم. 200 پزو برای رفتن و 300 پزو برای برگشت پرداختیم. که تجربه نشان داد تاکسی‌ هتل ارزان تر از تاکسی با تاکسیمتر هست.
موزه ملی مردم شناسی شاید بزرگترین موزه شهر است. تاریخ مکزیک بر اساس اقوام کهن آن، مایا و آزتک شکل گرفته که عمده موزه را آثار آنها تشکیل میدهد. موزه با مرور تاریخ شکل‌گیری انسانهای اولیه شروع میشود و سپس به اقوام اولیه ساکن مکزیک میپردازد.
بعدازظهر به سمت فرودگاه حرکت کردیم و با یکساعت پرواز به شهر کنکون رسیدیم. در فرودگاه کنکون برای رسیدن به هتل از تاکسی و شاتل فرودگاه میتوان استفاده کرد که دومی ارزان تر است. فاصله فرودگاه تا شهر نزدیک چهل دقیقه بود. هتل ما Real Inn نام داشت که در منطقه ای موسوم به هتل زون Hotel Zone قرار داشت. هتلی متوسط ولی با منظره زیبای دریا، رستوران لب ساحل و استخر و امکانات خوب. یک شام دلچسب در فضای باز یک رستوران خوردیم و به هتل بازگشتیم.

شهر کنکون Cancun

کنکون یک ریسورت Resort و مقصد گردشگری در منطقه یوکاتان Yucatan است. این منطقه بر روی باریکه‌ای از خشکی قرار گرفته که در دوسوی آن دریا قراردارد و برای اقامت گردشگران استفاده میشود. یکی دیگر از مناطق تورسیتی در این ناحیه ریویراRiviera نام دارد که ناحیه‌ای ساحلی است در جنوب کنکون. در کنکون برخلاف مکزیکوسیتی به سادگی میتوان به زبان انگلیسی صحبت کرد. گردشگران زیادی هر ساله از آمریکا به این شهر سفر میکنند. هوای شهر گرمتر از مکزیکوسیتی است. هرچند بارانهای گاه و بیگاه به خنک شدن هوا کمک کرده بود.

۶- روز ششم تور یکروزه برای دیدن معبد مایاها چیچن ایتزا Chichenitza
مراکز زیادی در شهر برای خرید بلیط تورهای یکروزه وجود دارد. 800 پزو برای هر نفر هزینه یک تور یکروزه به چیچن‌ایتزا بود.
مسیر حرکت یک جاده مستقیم بدون انحراف و در وسط یک جنگل با درختهای کوتاه بود. فشردگی درختان به حدی بود که گویی در داخل یک تونل حرکت میکنیم. تا ساعتها نمیشد اطراف خود را هم ببینیم که کمی مسیر را کسالت‌آور کرده بود. شهر باستانیValladolid اولین توقفگاه ما بود تا هم استراحتی کنیم و هم بازدیدی از کلیسای قدیمی آن بکنیم. شهری دور افتاده و با بافتی قدیمی و سنتی. بسیاری از گردشگران یک یا دو شب محل اقامت خود را این شهر انتخاب میکنند چرا که در نزدیکی این شهر چندین سایت مربوط به دوران مایاها قرار دارد و تعدای هم از Cenote سنات‌ها در اطرف این شهر وجود دارند. هرم تیکال Tikal هم در این منطقه واقع شده است. صحنه‌ای از فیلم آپوکالیپتو Apocalypto (آخرالزمان) در این هرم اتفاق میافتد که کارگردان فیلم، مل‌گیبسون که تمایلی به شبیه‌سازی کامپیوتری ندارد یک مدل مشابه این هرم را جهت فیلم‌برداری از صحنه قربانی کردن انسانها میسازد.

چیچن ایتزا Chichenitza
چیچن ایتزا یکی از محوطه‌های باستانی از تمدن مایا است با قدمت هزار ساله که در دویست کیلومتری غرب شهر کنکون در شبهه جزیره یوکاتان Yucatan واقع شده ‌است. کلمه چیچن ایتزا به معنی «در کنار دهانه چاه ایتزا» است که خود «ایتزا» احتمالاً در زبان مایاها به معنی جادو یا جادویی ‌است. این شهر آخرین قلمرو مایاها بوده که توسط اسپانیایی‌ها در سال ۱۶۹۷ فتح شد. محوطه چیچن ایتزا شامل چندین ساختمان سنگی است که قبلاً به‌عنوان قصر، معبد، حمام، مغازه و غیره به کار می‌رفته‌اند. قسمت‌های مهم آن عبارتند از:

• هرم چیچن ایتزا Chichenitza Pyramid

نام اصلی هرم در گذشته l Castillo (Kukulcan pyramid) بوده است. شهرت چیچن‌ایتزا به دلیل این هرم پلکانی است که یکی از شاخص ترین هرمهای باقی مانده از دوران مایاهاست که به هرم چیچن‌ایتزا شهرت دارد . تعداد 91 پله در هر چهار وجه هرم ساخته شده است که مجوع آنها 364 پله میشود و بعلاوه پله آخر نشانگر عدد 365 تعداد روزهای سال است. ارتفاع هرم 24 متر است. در روز اول پاییز و اول بهار (اعتدالین) که طول زمان شب و روز یکسان میگردد، موقیت خورشید در ساعت سه بعدازظهر به گونه ای قرار میگیرد که تلالو نور آن بر روی پلکانهای دو سوی هرم تصویری از دو مار عظیم الجثه را تداعی میکند که در انتهای هرم سر آنها قرار میگیرد. سالانه بسیاری از گردشگران برای دیدار از این صحنه به این نقطه سفر میکنند.

سایه مار در چیچن‌ایتزا در لحظه اعتدالینChichen Itza Snake Shadow Equinox

 

• معبد جنگجویان Temple of the Warriors

این معبد یکی از نقاط مهم سایت است که برای اجتماعات بزرگ طراحی و ساخته شده بوده. در مجاور آن تعداد دویست ستون سنگی ساخته شده است که به هزار ستون Thousand Column شناخته میشود.

• معبد قربانگاه Temple of table
این سکو در شمالی‌ترین بخش سایت قراردارد و برای مراسم قربانی کردن مورد استفاده قرار میگرفته است.

• زومپنتلی Tzompantli
نام یک سکوی سنگی است که بر روی آن سرهای بریده قربانیان را قرار میدادند. بر روی دیواره های سکو هم نقش سر انسان کنده شده است که اشاره به همین کارکرد دارد.

• محوطه بازی Ball court
بازیهای توپی ورزشی با انجمنهای آیینی بود که مردم پیش-کلمبیایی سالها از این ورزش استقبال می‌کردند. هنوز یک نمونه مدرن از این بازی به نامUlama در معدودی از مکانها و بین افراد بومی ‌طرفدار دارد. محوطه‌های بازی مکانهایی عمومی ‌بودند که برای حوادث مهم فرهنگی و فعالیتهای آیینی مثل جشنواره‌ها و اجراهای موسیقی مورد استفاده قرار می‌گرفتند که تقریبا در تمام شهرهای کوچک مایا یافت می‌شد.

معبد جنگجویان Temple of the Warriors و هزار ستون

زوپنتلی Tzompantli- سکوی سرهای قربانیان

محوطه بازی Ball court

سنات Cenote
سنات نام حفره‌های متصل به آب زیرزمینی و یا دریا است که در اثر حل شدن سنگها و فروریختن سقف آن ایجاد می شوند. به این حفره‌ها Sinkhole یا فروچاله هم میگویند.
در راه بازگشت از سنات IL KIL در نزدیکی چیچن ایتزا دیدن کردیم. گفته میشود این محل مکانی بوده برای قربانی کردن انسانها توسط اقوام مایائی برای خدای باران. ابعاد این سنات 60x 40 متر است. این سنات از طریق یک مسیر پلکانی به کف آن راه میابد و فرصتی مهیا میکند برای شنا کردن و پریدن از ارتفاع به آب، برای کسانی که بخواهند گرمی هوا را با کمی آبتنی فراموش کنند.


سنات IL KIL

۷- روز هفتم گردش در شهر کنکون
روز آخر را به گشتن در شهر گذراندیم. اتوبوسهای شهر برای رفت آمد مناسب هستند. آنچه در شهر جلب توجه میگرد واحدهای پلیس بود که با ماشینهایی مجهز به مسلسل تیربار و با کلاه‌خود ارتشی گشت میزدند. از ساکنین میشنیدیم که علیرغم ظاهر مجهز این پلیسها هیچ وقت حادثه‌ای از نوع برخورد خشونت آمیز را در کنکون به یاد ندارند. شهر کنکون از امنیت بالاتری نسبت به مکزیکوسیتی برخوردار است و همین موضوع آزادی عمل گردشگران را بیشتر میکند. برای خرید در مقایسه با مکزیکوسیتی این شهر چندان مناسب بنظر نمیرسد. جزیره زنان نام جزیره ای کوچک در این منطقه زیبای ساحلی است که برای دیدن میتوان انتخاب کرد. از امکانات تفریحی شهر میتوان به ساحلهای شنا، قایق سواری و سرگمی های آبی اشاره کرد. غواصی در ساحل دریا و یا غواصی در غارهای آبی از جمله تفریحاتی است که گردشگران را به این شهر جلب میکند. لاگون lagoon نام منطقه ای آبی محصور با خشکی و کم عمق است که برای غواصی Snorkeling استفاده میشود. نام یکی از این لاگونها در این منطقه Yal-Ku است. بعضی غارهای مجاور دریا دارای آب شیرین هستند که در انتها به آب دریا و آب شور متصل میشوند. غواصی از آب شیرین به آب شور تجربه ای است که در این منطقه قابل دسترس است.
8- روز هشتم پرواز به مکزیکوسیتی و بازگشت

 

مهدی طالبی-May 2018

کانون گردشگران جوان ایران-kanoonirangardan.ir

mehditalebi54@yahoo.com

Share

2 دیدگاه

  1. سلام
    بسیار جالب بود
    ممنون مهدی عزیز
    پر سفر باشی

  2. خیلی جالب بود
    با خوندن ابن گزارش انگار که ۸ روز من هم با شما همسفر بودم.
    مرسی از تهیه

نظر بدهید

آدرس ایمیلتان منتشر نمیشودگزینه های الزامی ستاره دار شده اند *

*

برو بالا !