ه گزارش میراث خبر معاون محیط طبیعی محیط زیست استان تهران با اشاره به لزوم اخذ مجوز برای راهسازی از سازمان محیط زیست و اداره منابع طبیعی می گوید: اگرچه این جاده در منطقه حفاظت شده قرار ندارد و اگر تخریبی صورت بگیرد از لحاط حقوقی منابع طبیعی این مسئله را دنبال می کند، اما متاسفانه این مسئله باب شده که افراد برای دسترسی به هزارمتر باغ در اتفاعات شمال تهران، افراد اقدام به احداث جاده میکنند. که این خود تخریب محیط زیست، منابع طبیعی به دنبال دارد.
وی خواستار اعمال مدیریت واحد در این منطقه شد و افزود: در ارتفاعات شمال موارد زیادی از دست رخ میدهد. ساختار البرز ساختار جوانی است و این گونه تخریبها باعث فرسایش خاک و به هم ریخیتگی شبکه هیدرولوژی ارتفاعات میشود که در نتیجه باید انتظارات جاری شدن سیل را داشت.
وی افزود: سازمان محیط زیست تنها به عنوان یک دستگاه ناظر عمل می کند و معمولا در خارج از مناطق چهارگانه پرونده های تخریب و تصراف اراضی ملی که از طرف محیط زیست مطرح میشود از طرف مراجع غذایی مورد صدور رای قرار نگرفته و الزاما خواستار طرح دعوی از طرف منابع طبیعی هستند. اما اگر مدیریت واحدی بر ارتفاعات شمال تهران صورت گیرد، میتوان جلوی تخریب منابع طبیعی و محیط زیست را گرفت.
هفته گذشته برخی ساکنان منطقه سولقان اقدام به احداث جاده ای از ده سنگان به سمت قله پهنه حصار کردند که با دخالت اداره منابع طبیعی این جاده سازی متوقف شده است. این جاده سازی با تخریب درختان و منابع طبیعی منطقه همراه بود.
به گفته عباس محمدی رئیس انجمن کوهنوردان این اقدام به بهانه دسترسی به باغهای میوه انجام شده این درحالی است که باغهای مذکور آنچنان محصولی ندارند که کشیدن جاده برای استفاده از محصول آنها صرفه اقتصادی داشته باشد. بلکه تنها توجیه راهسازی و کشیدن جاده ماشینرو در آن منطقه استفاده زمینخواران و تبدیل منابع طبیعی به شهرکهای ویلایی است.