خانه / میراث جهانی / ناقوس خانه کلیساهای بلژیک و فرانسه
ناقوس خانه کلیساهای بلژیک و فرانسه

ناقوس خانه کلیساهای بلژیک و فرانسه

ناقوس خانه کلیساهای بلژیک و فرانسه

بلژیک/فرانسه

سال ثبت در لیست میراث جهانی/1999

در سال 2005 ناقوس خانه گمبلوکس در بلژیک و بیست و سه ناقوس خانه در شمال فرانسه به فهرست میراث جهانی اضافه شد، اینها علاوه بر سی و دو ناقوس خانه در والونیا و فلاندر بودند که پیش از آن در سال ۱۹۹۹ ثبت شده بودند.

تاریخ ساخت این سازه ها به قرن یازدهم تا هفدهم برمی گردد، در آن زمان برخلاف شهرهای ایتالیایی، آلمانی و انگلیسی که تمایل بیشتری به ساخت تالارهای شهری داشتند در بخشهای شمال غربی اروپا، بر ساخت ناقوس خانه ها تأکید می شد. این ناقوس خانه ها بر بالای56 برج ناقوس قرار دارند و در هر برج بیش از چهل زنگ ناقوس وجود دارد و هر زنگ به ریسمانی وصل می شود که امتداد این ریسمانها به یک کاریلون متصل است. در ابتدا این برج ناقوس ها مربعی شکل و تنومند ساخته می شدند، اما به تدریج تحت تأثیر سبک باروک باریک تر شدند، در معماری ناقوس خانه ها شاهد سبک و سیاق متنوعی هستیم که درواقع نمایشی از سبک های معماری رومی، گوتیک، رنسانس و باروک است.

این ناقوس خانه ها معمولا در ساختمان اصلی کلیسا بنا می شدند که جلسات اصلی شورای شهر در آنجا بر گزار می شد. بنابراین ناقوس خانه ها به نشانه های بسیار مهمی از پیروزی آزادی های مدنی تبدیل شدند. در چشم انداز شهری در مقابل دو نوع برج : بارو (نماد نظامیان) و برج ناقوس (نماد کلیسا) ، ناقوس خانه ها نمادی از قدرت شورای شهر و شهرداری محسوب می شدند و در طول قرن ها، نمایانگر نفوذ و ثروت شهرها بودند. متاسفانه این سازه ها در طول زمان دچار بعضی ازآسیب ها مانند حریق شده اندکه به همین دلیل به هنگام بازسازی در مصالح آنها به جای چوب از سنگ استفاده شد.


پی نوشت:
ناقوس خانه قسمتی از ساختمان است که ناقوس در آن جای می گیرد و می تواند درساختمان اصلی کلیسا یا برج ناقوس باشد.
برج ناقوس برجی است مجزا از ساختمان اصلی کلیسا که بر بالای آن ناقوس خانه ای ساخته می شود.
کاریلون یک نوع ساز موسیقی است که به طور معمول در برج ناقوس یک کلیسا یا ساختمان شهری قرار دارد.

 

منبع:سایت میراث جهانی

مترجم: عطیه نورعلیشاهی

عکاس: افشین ایران پور

Share

نظر بدهید

آدرس ایمیلتان منتشر نمیشودگزینه های الزامی ستاره دار شده اند *

*

برو بالا !